Compleet oefenboek om kinderen thuis effectief vooruit te helpen bij leesontwikkeling

eliza02

Onlangs concludeerden drie hoogleraren dat dyslexie vooral het gevolg is van slecht leesonderwijs. Ze voegden hieraan toe dat vrijwel alle leesproblemen opgelost kunnen worden door veel te oefenen. Ook Eliza Haarman-Tielbeke van Beter Leren Lezen uit Raalte weet uit haar eigen praktijkervaring dat goede leesvaardigheid van groot belang is. “Het is de basis van een succesvol schoolverloop. Als je een kind met leesproblemen wilt helpen, moet je daar ook als ouder tijd in steken. Het ontbreekt echter vaak aan goed materiaal om thuis effectief te oefenen. Daarom heb ik zelf een spannend oefenboek geschreven met als titel ‘De Kraaiendieven, Floris & Julia’. Met dit oefenboek kunnen ouders hun kind op een wetenschappelijk bewezen methode effectief vooruit helpen in de leesontwikkeling.”

Het oefenboek stimuleert de leesontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar en de nadruk ligt hierbij op versterking van leestempo en leesplezier. Oefenen is daarbij erg belangrijk. Maar vaak is oefenen een strijd, omdat het kind geen zin heeft om te lezen en/of te weinig vooruitgang boekt. Vaak heeft een kind veel negatieve ervaringen opgedaan met het lezen en zonder succeservaring loopt de frustratie op. Het oefenboek van Beter Leren Lezen zorgt wel voor de noodzakelijke succeservaringen.

Eliza legt uit: “In het oefenboek zorgen het samenlezen (toneellezen) en de leesoefeningen (herhaald lezen) voor verhoging van het leestempo en vergroting van het leesplezier. Dit wordt afgewisseld met aantrekkelijke taalspelletjes. Ouders gaan hier samen met het kind mee aan de slag. Het oefenboek bestaat uit een volledig pakket met alle benodigdheden voor de oefeningen. Het oefenboek is ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Het is bijvoorbeeld gedrukt in het Dyslexie font, hét lettertype voor dyslectische kinderen. De illustraties zijn van Marianneke Jansen- Bouman.”

Het boek is online te bestellen op www.beterlerenlezen.nl

Geef als eerste een reactie op "Compleet oefenboek om kinderen thuis effectief vooruit te helpen bij leesontwikkeling"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*