Wantix LED heeft het licht gezien

wantix-led

Natuurlijk hebben we in Raalte vele prachtige bedrijven die innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Dan is de inschatting van Bülent Köse dat vijftig tot zestig procent van de ondernemingen op het bedrijventerrein nog niet is overgegaan op LED-verlichting des te schrijnender. Want iedereen moet inmiddels toch op de hoogte zijn van de geweldige besparing die je met LED kunt realiseren. “Zestig tot 65 procent ten opzichte van TL-buizen”, zegt hij nog maar eens met klem.

Köse weet waarover hij praat. Hij is eigenaar van het bedrijf Wantix LED. Zoals de naam al doet vermoeden is hij specialist in LED-verlichting. Werkzaam vanuit het kantoor aan de Boeierstraat in Raalte met een grote opslagfaciliteit in Renswoude en dus actief in het hele land, maar ook in België en Duitsland.

In 2008 was hij een van de vele slachtoffers van de recessie die de bouwsector midden in het hart trof. Hij stortte zich daarna vol overgave in een nieuw avontuur: een webwinkel waar hij artikelen verkocht op het gebied van tuinverlichting en elektronica. “De eerste jaren probeerde ik van alles te verkopen. Totdat ik op een beurs in 2011 in aanraking kwam met LED. Vanaf dat moment heb ik de knop omgedraaid.”

Je zou dus kunnen zeggen dat Köse toen het licht heeft gezien. Hij slaagde er met drie fabrikanten uit Duitsland en China in om interessante deals met goede prijsafspraken te sluiten. “En na twee maanden was ik volop in business. LED is gewoon hartstikke zuinig omdat je minder armaturen nodig hebt en je krijgt meer en beter licht. Gemiddeld genomen kun je de investering in een jaar tijd terugverdienen.”

Energie Investeringsaftrek
Wantix LED heeft inmiddels afscheid genomen van een paar Duitse fabrikanten en doet nu alleen zaken met een Chinese leverancier en groothandels in Nederland. “Dat zijn kwalitatief goede lampen. Veel bedrijven geven slechts twee jaar garantie, terwijl ik vijf jaar garantie geef op LED-panelen. Dat is inclusief eventuele vervanging als nazorg”, benadrukt hij waarschijnlijk vanwege de  heersende vooroordelen over de Chinese werkwijze. “Als onze LED-lampen de deur uitgaan, zijn ze voorzien van alle benodigde certificaten die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor de Energie Investeringsaftrek.”

Köse geeft tevens aan samen te werken met enkele concurrenten. “Daarmee kunnen we een eventueel voorraadprobleem tackelen. Heeft één van ons een grote bestelling, dan kan een ander snel schakelen en direct enkele honderden lampen extra leveren. Dat zorgt er ook voor dat we allemaal niet zoveel hoeven te importeren.”

Of je als ondernemer nu bezig gaat met nieuwbouw, met renovatie van een bestaand pand of niet tevreden bent met je huidige verlichting, Wantix LED kan en wil graag uw verlichtingspartner zijn. En dat partnerschap gaat verder dan het leveren van een aantal armaturen. “We maken hele verlichtingsplannen en energieberekeningen met als uitgangspunt de goedkoopste oplossing en een zo hoog mogelijk rendement. Belangrijk is ook dat je overbelichting voorkomt, voor de juiste lichtkleur wordt gekozen en de lamp op de goede plek hangt. Soms zie ik in een werkplaats het licht op de muur schijnen, terwijl een monteur het juist dicht bij de auto moet hebben”, stelt Köse die samen met zijn medewerkers ook graag het subsidietraject (Energie Investeringsaftrek bij investering boven € 2.500 en 25% provinciale subsidie bij investering boven € 4.000) voor zijn rekening neemt. Deze aanvragen doet Wantix LED in samenwerking met Archetex Lemelerveld.

Wantix LED
Boeierstraat 10G
8102 HS Raalte
T: 06 – 5311 1346
E: info@wantix.nl
www.wantix.nl

Geef als eerste een reactie op "Wantix LED heeft het licht gezien"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*