Volop ruimte en kansen in Raalte

wout-wagenmans

Prachtige bouwkavels voor krachtige bedrijven. De gemeente Raalte doet er alles aan om de kansen voor ondernemers en bedrijven te versterken. De ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein De Zegge VII en de uitgifte van bouwgrond is in volle gang. De eerste kavel is verkocht en ze is in gesprek met diverse ondernemers. In 2017 verrijzen de eerste nieuwe bedrijfspanden op deze locatie in het economisch hart van Salland.

21 hectare maatwerk voor Sallandse bedrijvigheid
Wout Wagenmans, wethouder van onder andere Ruimtelijke Ontwikkeling in de gemeente Raalte vertelt over de ontwikkeling van het bedrijventerrein De Zegge VII. “Het terrein ligt tussen de Overkampsweg en de Heesweg in het economisch hart van Salland, is goed bereikbaar en de kavels hebben een gunstige prijs. Volgens het stedenbouwkundig plan passen er zo’n 60 kavels in het gebied van ruim 20 hectare. De verkaveling ligt niet vast. We gaan De Zegge VII flexibel inrichten op basis van de vraag. Komt er een partij die twee hectare wil gebruiken, dan kan dat. Wij leveren maatwerk. In overleg met de aanvrager zoeken we naar de beste oplossing.”

Nieuwe kansen op bedrijventerrein Zegge VII
Marlon Hallink, contactpersoon bij de gemeente voor de verkoop van de kavels,  legt uit wat de aanpak is. “Bedrijven uit alle branches kunnen zich hier vestigen. Raalte staat bekend om zijn maakindustrie in combinatie met agrifood en innovatieve landbouw, maar ook andere bedrijven zijn welkom, zoals dataopslag, transportbedrijven, aannemers, autobedrijven, metaalverwerking. Eigenlijk alle kleine, middelgrote en grote bedrijven uit milieucategorie één tot en met vier kunnen hier een plek vinden. De gemeente heeft als voornaamste doel het faciliteren van groeimogelijkheden. Dit flexibele terrein biedt die mogelijkheid. We ondersteunen de ondernemer waar mogelijk. In dit geval is dat ruimte, maar wie weet kunnen we ook iets betekenen in de vergunningsaanvraag of het goed achterlaten van de bestaande bedrijfsruimte.”

Waarom is Raalte zo aantrekkelijk?
“Raalte kent een geweldige ondernemerscultuur. We hebben veel, oorspronkelijke Raalter bedrijven. Daar zijn we trots op. Naast de voor Raalte kenmerkende maakindustrie zijn veel bedrijven werkzaam in de agrifood of innovatieve landbouw of ze zijn daar verwant aan,” zegt Wagemans. “We horen en zien dat Raalter ondernemers, ook internationaal, betekenis hebben. Zij kiezen voor Raalte vanwege de centrale plek hier in Salland, maar ook voor de arbeidsethos. De Sallander werkt hard, heeft passie, kent zijn verantwoordelijkheid en is ontzettend loyaal. Dat is enorm waardevol. Veel familiebedrijven zijn uitgegroeid tot krachtige, internationale ondernemingen. Dat geeft wel aan dat er een stevig bedrijfskarakter aan ten grondslag ligt. Bovendien heeft het bedrijfsleven in Raalte een goed netwerk, waardoor de bedrijven elkaar onderling versterken.”

Intekenen voor De Zegge VII
“We vinden het belangrijk dat een bedrijf zijn activiteiten goed kan uitvoeren. Soms moet het bedrijf daarvoor uitbreiden in de omgeving. Soms is nieuwbouw nodig. Wij gaan in gesprek en bekijken hoe en waarin we kunnen faciliteren“ is de conclusie van wethouder Wagenmans.

De kavels in De Zegge VII zijn per direct beschikbaar. De gemeente Raalte verwacht met het bedrijventerrein De Zegge VII tot 2030 aan de vraag naar bedrijfsgrond te kunnen voldoen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlon Hallink of Karen van Rhijn via info.bouwkavels@raalte.nl of telefoonnummer (0572) 347 799. Op www.dezegge7.nl is het kavelaanbod te bekijken.

Geef als eerste een reactie op "Volop ruimte en kansen in Raalte"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*