Paul Liefveld: “Wie wordt er nou niet blij van koffie?”

vlnr Martin, Danielle, Paul en Liesbeth worden blij van koffie!vlnr Martin, Danielle, Paul en Liesbeth worden blij van koffie!

De geur van een vers gezet bakje koffie. Paul Liefveld van Liefveld Company Support uit Raalte vindt niets fijner. De koffieliefhebber zit in september twintig jaar in het vak koffiespecialist. Een prestatie van formaat.

Het interview met Paul begint een half uurtje later dan gepland. Een klant zit in moeilijkheden, omdat hij bijna door de voorraad koffie en thee is. Daarom stapt Paul direct in de auto met de benodigdheden. Het tekent de hoge servicegraad van Liefveld Company Support. Bij de levering van de koffie- en theebenodigdheden worden geen voorrijkosten berekend. Hetzelfde geldt voor het arbeidsloon, als er bijvoorbeeld een koffiemachine kapot is. ,,Dat vind ik niet meer dan normaal, als men in onze regio de producten van ons afneemt”, zegt Paul. ,,Alleen voor de onderdelen moet worden betaald.”

Samen met partner Liesbeth Bergstra, theesommelier en steun en toeverlaat achter de schermen, runt Paul zijn bedrijf. In 1997 begon hij in de koffiewereld, nadat hij via via in contact kwam met een bedrijf dat espressomachines levert. Paul werkte op dat moment nog als bedrijfsleider bij Schrijver Stalinrichting in Broekland. Uiteindelijk koos hij er voor om zich compleet te richten op de koffiewereld. ,,Als je koffiedrinkt, denk je er alleen over na als de koffie vies is of juist lekker. Er zit zoveel meer achter, het is een fantastisch product. En het is mooi om de mensen daarover te mogen vertellen, mee te laten beleven.” Dat geldt ook voor de echte thee van Liesbeth.

Eigen koffiemerk
Liefveld Company Support, ofwel de koffiespecialist, werkt samen met koffieproducent Mocca d’Or uit Zwolle. Ook levert Paul thee, cup-a-soup, bekers en meer. Bij Liefveld zijn koffiemachines van diverse merken te bestellen, zoals Animo, Bravilor, Etna, Rheavendors en Jura. De afgelopen periode zijn er de nodige nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, zoals waterkoelers uit Engeland. ,,De ontwikkeling van koffiemachines gaat ook door. Zo zijn er nu speciale filtermachines, waardoor er nog meer uit de koffie gehaald kan worden”, zegt Paul.

Daarnaast heeft het bedrijf sinds vorig jaar ook een eigen koffiemerk, Liefveld. Met daarbij een aantal bijzondere smaken. De namen zijn te herleiden naar de Indonesische roots van Paul, zoals Klasik, Merah, Emas en Tradisional. Het maken van een goede kop koffie voldoet volgens hem aan vier m’s: de juiste melange, machine, maling en mens. ,,De mens moet goed onderwezen worden hoe hij met de machine moet omgaan, zodat hij een lekkere kop koffie kan schenken.”

Paul gaat nog een jaar of twee, drie door met zijn bedrijf. Dan is het naar alle waarschijnlijkheid voldoende. Zijn kinderen gaan een andere weg.  ,,Ik ga dus nog op zoek naar een opvolger”, zegt Paul. Voorlopig gaat hij dus nog wel even door, want de koffiewereld verveelt hem nooit. Daarom ook staan hij en zijn medewerkers (Liesbeth, Martin, Danielle) zo blij op de foto. ,,Wie wordt er nou niet blij van koffie?”

Liefveld Company Support
Praamstraat 4-8
8102 HM Raalte
T: 0572 – 330 626
F: 0572 – 330 501
E: info@koffiespecialist.nl
W: www.koffiespecialist.nl

Geef als eerste een reactie op "Paul Liefveld: “Wie wordt er nou niet blij van koffie?”"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*