Koeriersdienst Salland: professionals voor elke spoedklus in de regio

verskoeriers

Marktonderzoeken? Jan en José Overmars van J & J Verskoeriers zeggen het niet met zoveel woorden, maar ze hebben er niet echt behoefte aan. Als je een groot deel van het werkzame leven actief bent in de koerierswereld vormen onderbuikgevoel en gezond boerenverstand de meetlat waar je de meeste beslissingen langs legt. Beide graadmeters gaven aan dat het een goede zaak zou zijn om in Raalte en omgeving voet aan de grond te krijgen. Als met de overname van Koeriersdienst Salland daadwerkelijk zo’n kans voorbij komt, hoef je natuurlijk niet lang na te denken.

Geografisch gezien klopt het niet helemaal, maar het voelt echt als een typisch gevalletje van ‘buurmans grond is slechts één keer te koop’. Het bedrijf, al tien jaar gevestigd in Twello, had het vizier al langer op Raalte gericht. De kans kwam toen Uitzendbureau Salland, met wie J & J Verskoeriers al zaken deed, kenbaar maakte afstand te willen doen van hun Koeriersdienst Salland.

J & J Verskoeriers is geen nieuwe naam in de regio, want er bestaan reeds warme contacten met interessante logistieke partijen zoals Nagel, Netko en Jumbo (Raalte) en Müller (Holten). “Samen met de bestaande klanten van Koeriersdienst Salland hebben we al een mooie basis. En er zit nog veel meer potentie in dit gebied. Voor ons is het een schitterende gelegenheid om de orderportefeuille aan de andere kant van de IJssel uit te breiden.”

J & J Verskoeriers en Koeriersdienst Salland passen bij elkaar als een maatkostuum bij onze minister-president. Beiden hebben als dienstverlener in de logistiek namelijk een groot deel van de klantenkring opgebouwd met de sleutelwoorden professionaliteit, snelheid en flexibiliteit. “We zijn sterk in kleine spoedklussen. Is er ergens sprake van een verkeerde bestelling of is men iets vergeten? Dan staan wij binnen no-time klaar om de klant uit de brand te helpen. En is er een noodgeval in een ander deel van het land, dan kunnen we beschikken over een netwerk van collega’s die op hetzelfde niveau opereren.”

Risicospreiding
Koeriersdienst Salland heeft geen intentie om de concurrentie aan te gaan met de ‘jongens om de hoek’ die werkzaam zijn in de vechtmarkt van online pakketbestellingen. “We zoeken het in het hogere deel van de markt”, stelt het echtpaar. “Ons specialisme is transport van koel, vries (tot -25 graden) warm (tot +25 graden) en chemische zendingen (gevaarlijke stoffen). Daarvoor zijn alle benodigde papieren en certificaten in huis. Ook gaan we ons meer richten op het vervoer van geneesmiddelen. Dat is echt een opkomende markt. Het voordeel van deze verschillende transporten is dat we het mooi over het jaar kunnen verdelen en dat we op die manier dus aan risicospreiding doen.”

Niet alleen de naam maar ook de standplaats van Koeriersdienst Salland blijft voorlopig intact. Het is praktisch en het geeft de verbondenheid aan met Uitzendbureau Salland. De laatste mag dan afstand hebben gedaan van de koerierstak, maar het bureau blijft betrokken. In het kader van een opleidingstraject gaat Uitzendbureau Salland namelijk de chauffeurs leveren voor de bussen in Raalte.

Beginnende chauffeurs gaan bij J & J Verskoeriers kilometers en uren maken en tegelijkertijd volgen ze de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Want er is momenteel grote behoefte aan nieuwe aanwas. “Dat we investeren in opleiding en begeleiding van nieuwe chauffeurs heeft natuurlijk te maken met eigen belang, maar we doen het ook voor de goede naam van de sector.”

Koeriersdienst Salland
Kaagstraat 10C
8102 GZ Raalte
T: 0572 – 728 020
E: info@verskoeriers.nl
I: www.verskoeriers.nl

Geef als eerste een reactie op "Koeriersdienst Salland: professionals voor elke spoedklus in de regio"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*