Hannink Makelaars is steeds vaker sparringpartner van bedrijfsleven

martijn-holterman

Het is niet alleen de naderende lente die het zakenleven een tikkeltje vrolijker stemt. Vooral de aantrekkende economie zorgt er op dit moment voor dat de tafel vol ligt met nieuwe plannen of oude plannen die uit de ijskast worden gehaald. Moeten we dit jaar toch die stap maken om te verhuizen naar een ander pand of investeren we nog één keer en gaan dan nieuw bouwen? Het zijn vragen waarmee ondernemers kunnen worstelen.

Hannink Makelaars en Taxateurs is een prima partij om de ondernemer een spiegel voor te houden. Voor hulp bij de gevoelige balans tussen ondernemerschap en bedrijfsrisico en tussen een gunstige rentestand en de behoefte om nog even op de knip te passen. “Men weet ons als makelaar wel te vinden en we worden inderdaad ook steeds meer ingeschakeld voor advies. Eerlijk gezegd past die rol van sparringpartner wel bij ons”, vindt Martijn Holterman die zelf vanuit een vorige baan een flinke dosis ervaring in commercieel vastgoed meeneemt.

Hannink heeft zijn expertise op meerdere fronten (wonen, agrarisch, bedrijfsmatig, verhuur en taxeren) en heeft in de regio een goede naam hoog te houden. “Op zakelijk gebied zijn we weliswaar de grootste, maar er is nog veel te winnen”, laat de nieuwe eigenaar weten. Zijn handen jeuken om met de ondernemers uit Salland in gesprek te gaan. “Natuurlijk benutten wij volop de mogelijkheden van de online dienstverlening, maar het persoonlijke contact gaat er nooit uit. Het is een uitdaging om de balans goed te houden, maar in onze ogen kunnen die twee prima samengaan.”

Koffie en gebak
Het is goed om de rol van sparringpartner te illustreren met enkele voorbeelden. Zo is het meerdere keren voorgekomen dat Hannink Makelaars & Taxateurs met een ondernemer brainstormt over wel of geen nieuwbouw en dat Holterman zelfs mede aanschuift bij de gemeente Raalte om te overleggen c.q. onderhandelen over een perceel op De Zegge.

Van een duidelijke meerwaarde was zeker ook sprake bij het voormalige bedrijf Kitchen Café in Heino. “We kwamen in beeld toen het pand aan de Zwolseweg in de verkoop ging om plaats te maken voor woningbouw en we hebben tevens advies kunnen geven over welk type woning het best in de markt ligt”, aldus de Raaltenaar die nog met een ander voorbeeld uit Heino op de proppen komt, namelijk het voormalige pand van Bouwbedrijf Louis Wijnhout. “Dat is nu aangekocht door een groep ondernemers uit Heino. Daar kwam een aantal zaken bij elkaar, zoals verandering van het bestemmingsplan, financiële afwegingen voor verkoper en koper en juridische vraagstukken. Het bedrijfsverzamelgebouw Paal 5 is inmiddels een feit, alle partijen zijn blij en we hebben het traject aan de keukentafel van Louis Wijnhout afgesloten met koffie en gebak. Fantastisch toch?”

Bij bedrijfspanden denk je al gauw aan de bedrijventerreinen in de regio en natuurlijk heeft Hannink daar ook zijn aandeel in gehad. Maar er is meer, zoals winkel- en kantoorpanden en zeker ook Holterman’s persoonlijke favoriet, de verkoop of verhuur van bijzondere gebouwen. Zo is zijn naam voor eeuwig verbonden aan de verkoop van het oude gemeentehuis in Wijhe en het voormalig postkantoor in Olst. En als het goed is, gaat straks hetzelfde gebeuren met de voormalige synagoge aan de Stationsstraat in Raalte. “Prachtige panden met een bijzondere bouwstijl en een eigen verhaal die een mooie, nieuwe invulling krijgen. Daar kan ik echt van genieten.”

Hannink Makelaars Raalte
Herenstraat 1
8102 CN  Raalte
T: 0572 – 35 12 91
E: info@hannink.nl
W: www.hannink.nl

Geef als eerste een reactie op "Hannink Makelaars is steeds vaker sparringpartner van bedrijfsleven"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*