Een leven lang leren met Landstede Groei opleidingen

landstede

Dat Landstede MBO een onderwijsinstelling is waar jongeren op weg naar volwassenheid goed regulier onderwijs krijgen voorgeschoteld, is genoegzaam bekend. Dat de docenten ook kunnen worden ingeschakeld door het bedrijfsleven om bijscholing, trainingen, cursussen of opleidingen op maat te verzorgen, is vermoedelijk minder bekend. Alle reden dus voor Klazien Steen-Jansen en Marcel Counotte van Landstede Groei om eens flink op de trom te slaan.

Een leven lang leren. Dat is het affiche waarmee Landstede Groei zichzelf op de kaart wil zetten. Oftewel: het leren en ontwikkelen van jouw talenten houdt niet op als je met een diploma in de hand de schooldeur dichttrekt. “We leven in een wereld die zich snel ontwikkelt. Het is dus heel gemakkelijk om een achterstand op te lopen. Dat geldt voor iemand die een tijdje zonder baan komt te zitten, maar net zo goed voor iemand in een werksituatie”, geven de twee relatiebeheerders aan.

Landstede Groei komt in plaats van Landstede Training Opleiding & Advies en wordt zowel vanuit Harderwijk, Zwolle als Raalte aangeboden. De ambitie van de Sallandse relatiebeheerders is duidelijk: nog meer met het bedrijfsleven optrekken om de juiste opleidingstrajecten te kunnen aanbieden. “En de ondernemers krijgen een belangrijke stem in de ontwikkeling van de inhoud. Samen doelen stellen en samen de opleiding vormgeven.”

Het pakket dat Landstede Groei kan aanbieden, is bijzonder gevarieerd en bijna eindeloos. Dat kan een BHV-training (Bedrijfshulpverlening) zijn, maar ook een opleiding om mensen in de ICT, zorg of techniek weer helemaal op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen in hun branche. “Wij trekken geen cursus van de plank, maar brengen de leervraag in beeld en gaan daarmee aan de slag. Bij BHV wordt dat bijvoorbeeld geen dertien in een dozijn training, maar een training gericht op de specifieke kenmerken van de bewuste onderneming.”

Commitment
Wie een verzoek heeft voor een speciale training, opleiding, cursus of workshop van Landstede Groei kan contact opnemen met het algemene nummer van Landstede (088-8508200) of even binnenwandelen bij de Infoshop in het Kulturhus. Vervolgens neemt een van de relatiebeheerders contact op om het verzoek te bespreken.

Uiteraard gaan de twee ook zelf op pad. Klazien meer richting zorg, opvoeding en kinderopvang en Marcel richting bedrijven in groen, agrarisch en techniek. “Het mooie van Landstede is dat we daar het beste uit diverse werelden bijeen hebben gebracht. En dat de docenten ook in staat zijn om over de grenzen van hun branche heen te kijken.”

Het spreekt voor zich dat een bijdrage moet worden betaald, maar Landstede Groei kent niet echt een commerciële insteek. Dat blijkt al uit het maatwerk dat wordt geleverd, want dat kost meer tijd en energie. “We gaan een commitment aan met de ondernemer om gezamenlijk op zoek te gaan naar de meerwaarde. De werkgever wil beschikken over goed opgeleide medewerkers om klaar te zijn voor de toekomst en wij willen nog meer onze naam vestigen als thuishaven voor allerlei leervragen. Landstede is de vertrouwde naam om je te blijven ontwikkelen.”

Geef als eerste een reactie op "Een leven lang leren met Landstede Groei opleidingen"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*