VantErve Advies: Onmisbare schakel bij bestemmingsplan en omgevingsvergunning

vincent-van-t-erve

Als je ondernemer bent met een gezonde portie ambitie komt na een aantal jaren wellicht het moment dat je overgaat tot uitbreiding van het bedrijfspand. De moed zakt je echter in de schoenen als je weet wat er allemaal moet worden geregeld. Aanpassing van het bestemmingsplan, een vergunning of melding voor milieu en eisen in het kader van de Natuurbeschermingswet. Het is slechts een greep uit een heel regiment aan regels, wetten en vergunningen waarmee je kunt worden geconfronteerd. Met andere woorden: het is tijd om de specialist in te schakelen!

De specialist in deze regio is VantErve Advies, het bureau van oprichter en eigenaar Vincent van ‘t Erve. Sallander in hart en nieren, want hij is geboren en getogen in Lemelerveld en momenteel woonachtig in Raalte. Hoewel hij opgroeide op een boerenbedrijf lag een toekomst als agrariër niet echt voor de hand. De verwantschap met het wereldje was echter wel groot, dus niemand keek raar op toen hij koos voor de Agrarische Hogeschool. Met de juiste papieren op zak startte hij zijn arbeidscarrière als voorlichter annex adviseur.

Zo was hij actief voor een commerciële partij (voederfabrikant), maar stond hij ook (letterlijk) aan de zijde van de boer via zijn werk bij DLV Varkenshouderij. In zijn laatste functie in loondienst bood hij onder andere specifieke ondersteuning aan agrarische klanten van accountants. Bij dat bureau bekwaamde Van ‘t Erve zich in wetgeving (o.a. milieu en natuurbescherming) en de regelgeving rond bestemmingsplannen. Met al die kennis en ervaring in zijn rugzak besloot hij tien jaar geleden de stap te wagen naar het eigen ondernemerschap. “Bij mijn laatste werkgever kreeg ik moeite met de manier van werken en merkte ik aan mezelf dat ik behoefte had aan een meer persoonlijke aanpak”, omschrijft hij anno 2016 de geboorte van VantErve Advies.

Specifiek plan
Zijn orderportefeuille is nog steeds goed gevuld met klanten uit de agrarische sector, met name in het oosten en noorden van het land. Toch weten ook andere bedrijven, instellingen, organisaties en particulieren hem steeds beter te vinden. Enkele fraaie voorbeelden uit deze regio zijn bijvoorbeeld de Multifunctionele Accommodatie in Nieuw Heeten (zie foto), de Coop supermarkt in Luttenberg en de Rood voor Rood regelingen in het buitengebied. “Elke opdracht heeft zijn eigen specifieke plan. Door mijn kennis en ervaring kan ik heel goed inschatten welke aanpak het meeste effect sorteert. Soms is een voorzichtige route nodig en soms dien je meteen een aanvraag in. En dan is het vooral zaak dat de bal bij de gemeente aan het rollen blijft. Af en toe eens even bellen en als ze een aanvulling nodig hebben, moet je snel reageren”, aldus Van ’t Erve die bij gelegenheid niet schroomt om externe deskundigen in te schakelen. “Ik werk zelfstandig, maar doe regelmatig een beroep op allerlei specialisten. De kunst is om zo (kosten)efficiënt mogelijk te werk te gaan om de procedure soepel te laten verlopen. Dat kan soms betekenen dat je vroegtijdig een landschapsarchitect of – zoals in Nieuw Heeten – een ecoloog inschakelt. Zijn aanbeveling om op het platte dak van de MFA ook grind te gebruiken, zorgde ervoor dat de scholeksters zich ter plekke konden blijven nestelen. Dat scoorde goed.”

Buiten de bouwkavel
Ook bij Coop Alfring in Luttenberg heeft VantErve Advies een mooie rol gespeeld. Het geldende bestemmingsplan voor de Butzelaarstraat moest worden aangepast om een verbouwing c.q. uitbreiding van de supermarkt mogelijk te maken. “Wij hebben gezorgd voor de noodzakelijke ruimtelijke onderbouwing. Tevens konden we voorkomen dat een archeologisch onderzoek moest worden ingesteld omdat de bouwers niet heel diep in de grond gingen en omdat het slechts een geringe uitbreiding betrof.”

Eigenaar Richard Alfring van de gelijknamige Coop supermarkt was dan ook blij dat hij via zijn bouwkundig ontwerper in contact kwam met VantErve Advies. “We hadden een aanpassing van het bestemmingsplan met een omgevingsvergunning nodig omdat we buiten de bouwkavel gingen. Daar heeft hij ons fantastisch bij geholpen en dat heeft ons ongetwijfeld tijd gescheeld. Als je het zelf moet doen, kost het te veel tijd en je moet je afvragen wat het resultaat is. Wij hebben verstand van pakken melk, Vincent van bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen. De extra tijd die we anders kwijt waren geweest, konden we nu mooi in de supermarkt stoppen”, aldus de ondernemer die niet hoeft te twijfelen over een eventueel vervolg van de samenwerking. “Krijgen we nog een keer met een verbouwing te maken, dan leg ik de opdracht zonder meer neer bij VantErve Advies. En als het ter sprake komt, beveel ik het bureau zeker aan bij anderen die plannen hebben voor een verbouwing en/of uitbreiding.”

VantErve Advies | Postbus 48 | 8100 AA Raalte | T: 0572 – 363 218 | E: info@vanterveadvies.nl| I: www.vanterveadvies.nl

Geef als eerste een reactie op "VantErve Advies: Onmisbare schakel bij bestemmingsplan en omgevingsvergunning"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*