Winnaars ROJA 2016

roja-winnaars

Dunlop Protective Footwear, De Buurman en agrarisch bedrijf Nijkamp zijn uitverkoren tot winnaars van de ROJA 2016. Dat is op 26 augustus jl. bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse ROJA-bijeenkomst van Stöppelhaene in de Sallandse Herberg. Dunlop Protective Footwear won in de categorie MKB, De Buurman in de categorie Starters en Nijkamp in de categorie Agrarisch. De jury bracht bedrijfsbezoeken aan de deelnemers die op een shortlist waren gekomen. Na zorgvuldig wikken en wegen werden deze drie uitgeroepen tot Raalter Onderneming van het Jaar.

Bij de starters waren de volgende bedrijven genomineerd: ProWork Salland, De Buurman en Partyboerderij Sallandshoeve. De jury was over het algemeen enthousiast over de snelle manier waarop de deelnemende bedrijven hun marktaandeel hebben weten te bewerkstelligen en hoe ze daarmee ook Salland op de kaart weten te zetten. De Buurman won uiteindelijk vanwege hun voortreffelijke mix van commercie en logistiek ten behoeve van de circulaire economie. Ze brengen het lokale boerenproduct rechtstreeks naar de consument en vormen zo een zichtbaar uithangbord voor meerdere regionale bedrijven.

In de categorie MKB viel op dat de drie genomineerden, Schilderwerken Lenferink Heino, Installatie Techniek Raalte en Dunlop Protective Footwear, een langdurige relatie met de klant nastreven. Dit komt voort uit een bewuste keuze voor kwaliteit en continue ontwikkeling van producten die goed aansluiten bij de specifieke klantwensen. De winnaar, Dunlop Protective Footwear, stelt zichzelf jaarlijks voor de uitdaging om 20% van zijn omzet uit nieuwe producten te halen, en is mede daardoor wereldmarktleider geworden. De jury vond het opmerkelijk te constateren dat bij een dergelijk hoogtechnologisch bedrijf de menselijke hand nog steeds zo belangrijk is.

Omdat diercomfort uitgangspunt was bij alle genomineerde agrarische bedrijven (melkveebedrijf Frank en Gerda van Rossum in Nieuw Heeten, melk- en fokveebedrijf Booijink in Broekland en scharrelvleeskuikens- en melkveebedrijf Nijkamp in Raalte) leveren deze ondernemers een belangrijke bijdrage in de verbetering van het imago van de agrarische sector. Het bedrijf met de innovatieve  windstreekstal van voormalig Sallandse Boer Robert Nijkamp werd uitverkoren tot winnaar: De jury vond Robert een commerciële denker op verantwoorde schaal, die nieuwe invalshoeken en samenwerkingen betrekt in zijn innovaties.

Geef als eerste een reactie op "Winnaars ROJA 2016"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*