Voor iedereen een baan. Daar werken we aan in Raalte.

Ondernemers, waaronder Jeroen te Wierik van Azerty, stellen hun bedrijf op 10 november open voor de BanenafspraakOndernemers, waaronder Jeroen te Wierik van Azerty, stellen hun bedrijf op 10 november open voor de Banenafspraak

Als werkgever bent u altijd op zoek naar nieuw talent in uw bedrijf. Bij het aannemen van een nieuwe medewerker kijkt u naar het rendement. Dat gaat uiteraard niet alleen over geld, maar ook over een goede werksfeer en een sociaal imago. Als u binnen uw organisatie iemand met een arbeidsbeperking aanneemt, krijgt u daar een gemotiveerde medewerker voor terug. Iemand die zorgt voor diversiteit in uw bedrijf.


Drempels wegnemen
Wellicht kent u een ondernemer die iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Misschien heeft u hier zelf ook al over nagedacht. Dit najaar is er een aantal bijeenkomsten, waarin u geïnformeerd wordt over de voordelen en de aanpak om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het Werkbedrijf Regio Zwolle organiseert deze bijeenkomsten. “We hebben gemerkt, dat er voor ondernemers veel onbekend is over de mogelijkheden en aanpak om iemand uit die doelgroep een baan aan te bieden. Wij helpen ondernemers om die drempels weg te nemen,“ licht Karen van Rhijn toe. Zij is als accountmanager Bedrijven van de gemeente Raalte betrokken bij het Werkbedrijf Regio Zwolle.


Het Werkbedrijf
Gemeente Raalte is een van de deelnemers van het Werkbedrijf Regio Zwolle. Veertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijs werken daarin samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. In het regionaal Sociaal Akkoord is afgesproken om voor eind 2016 in de regio 1.000 extra banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is de zogenaamde Banenafspraak. Raalte heeft ervoor gekozen dit regionaal op te pakken. Karen: “We zijn lokaal, maar regionaal verbonden, want wij kunnen het niet alleen. Zowel medewerkers als banen zijn niet plaatsgebonden.”


Tevreden werkgever
Op 10 november zetten ondernemers in de regio hun deuren open om te laten zien hoe Inclusief Werkgeverschap in de praktijk functioneert en wat de voordelen zijn. Eén van deze ondernemers is Jeroen te Wierik, directeur van Azerty Computers & Elektronica in Raalte. Hij is erg tevreden over de inzet van mensen, die via het Werkbedrijf Regio Zwolle in zijn bedrijf een plek hebben gevonden. “Patrick is onze inpakker. We hebben nog nooit een klacht gehad, dat de spullen slecht waren ingepakt. Daar zijn we allemaal trots op. Ik doe dit vanuit sociaal oogpunt, maar wel met een commerciële invalshoek,” stelt Jeroen. “Ondernemers hebben geen filantropische instelling. En dat is ook helemaal niet nodig. Als je het goed aanpakt, leg je als werkgever er geen geld op toe.”


Extra ondersteuning
“Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn erg gemotiveerd en betrokken om hun taken perfect uit te voeren. Om werkgevers te ondersteunen bij het plaatsen van iemand met een arbeidsbeperking bieden we vanuit het Werkbedrijf diverse tools aan. Zo maakt het UWV kosteloos een scan van de processen om te kijken of er geschikt werk in je bedrijf is. Mogelijkheden om te proberen zijn er altijd. Wij helpen ook met proefplaatsingen.” Karen vervolgt: “Wanneer iemand als gevolg van een beperking niet de 100% productiviteit kan leveren, kan loonkostensubsidie dit bijvoorbeeld compenseren. Andere tools zijn een no-risk polis, job-coaching of werkplekaanpassing. Eventuele risico’s die de werkgever ervaart, kunnen we hiermee ondervangen.”

 

Informatie- en inspiratiebijeenkomst voor ondernemers:
Voor iedereen een baan. Daar werken we aan.

Datum: 10 november 2016

Locatie: Azerty, Kotterstraat 14, Raalte

Locatie: Huyskamp’s Fijnhouthandel, Nipkowstraat 17, Zwolle

Meer informatie bij Karen Rhijn en Aniek Spronk, accountmanagers Bedrijven gemeente Raalte, telefoon 0572-347799 of e-mail: werkgeverspunt@raalte.nl

Geef als eerste een reactie op "Voor iedereen een baan. Daar werken we aan in Raalte."

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*