Gebruik nooit meer: Welkom op onze website

bart

‘Welkom op onze website’ of zinnen met vergelijkbare strekking. Helaas kom ik het nog dagelijks tegen. En je staat versteld van het aantal resultaten als je daar zelf op Googelt. Het is vast goed bedoeld van website-eigenaren, maar het voegt niets toe.

Het probleem is dat het vaak ook nog eens op de meest prominente plek op de homepagina staat. En in de titel van een zoekresultaat in Google. Juist de posities waar jij de belangrijkste zoekwoorden kunt plaatsen als je tenminste gevonden wilt worden in Google. Doodzonde dus!

De tekst wordt weleens vergeleken met een welkomstmat bij de voordeur. Mooi en goed bedoeld, maar had jij je zonder de tekst op de mat niet welkom gevoeld?

Op websites werkt het precies zo. De tekst zegt eigenlijk niets over de mensen achter het bedrijf en welke problemen het op kan lossen. En als jij vanuit Google naar een website gaat, dan voel jij je toch sowieso al welkom? Je bent dan op zoek naar een oplossing voor je probleem. Niemand is op dat moment geïnteresseerd in een welkom. De bezoeker wil binnen een paar seconden zien of jij het probleem op kunt lossen.

Hoe heet je mensen dan wel welkom op je website? Zorg ervoor dat de bezoeker niet hoeft na te denken of te zoeken. Neem ze bij de hand op je website.

Dus heet jij jouw bezoekers nog steeds welkom op de website? Verander dat dan snel! Afgesproken?

Bart Pronk

Eigenaar Bart Online

NB:
Benieuwd naar meer tips hoe je mensen dan wel welkom kunt heten? Ga naar www.bartonline.nl/welkom

Geef als eerste een reactie op "Gebruik nooit meer: Welkom op onze website"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*