Dienstverlening maakt clouddiensten C4IT onderscheidend

Jaap Meijer (rechts) en Marco Vermooten van C4ITJaap Meijer (rechts) en Marco Vermooten van C4IT

Communicatiediensten in de cloud: dat verzorgt C4IT. ,,We zorgen voor een totaaloplossing en willen onderscheidend zijn door onze dienstverlening”, vertellen Jaap Meijer en Marco Vermooten  van het Nieuwleuser bedrijf.

C4IT staat voor Cloud voor Informatie Technologie en valt onder de Ravelin Holding. Hieronder vallen diverse vennootschappen zoals Selecsys, Selcom en Selcare. De eerste twee bedrijven richten zich op distributie van portofoons en mobilofoons (radio). Resellers verkopen de producten aan klanten zoals politie, brandweer, BHV diensten, scheepvaart en petrochemische industrie of verhuren deze aan festivals in Nederland en België. Selcare is een serviceorganisatie, die resellers volledige ondersteuning kan bieden ten aanzien van alle operationele activiteiten (zoals installatie, systeemintegratie, programmeren) en reparaties. De Ravelin Holding begon ruim twintig jaar geleden in Zwolle. Door de jaren heen zijn de activiteiten verplaatst naar Nieuwleusen. Het pand aan de Burgemeester Backxlaan staat letterlijk in de steigers, want er wordt behoorlijk verbouwd en uitgebreid. Het magazijn wordt uitgebreid en er komt een verdieping bij, waardoor er onder andere ruimte beschikbaar komt voor in-house trainingen. Clouddiensten van C4IT passen goed binnen de Ravelin Holding. De holding is continue bezig met verbreding van haar activiteiten.

Digitale mogelijkheden
De eigenaar van de Ravelin Holding, Lucien de Groot, zag voldoende mogelijkheden in clouddiensten om uit te breiden met de activiteiten van C4IT. Directeur Jaap Meijer: “In eerste instantie bestaan onze clouddiensten uit hoogwaardige voip-, video- en datadiensten in het vaste en mobiele domein. Deze functionaliteit past goed bij ons bestaande resellerkanaal, aangezien hierin vooral telecommunicatiebedrijven zitten. In tweede instantie zullen we het aantal clouddiensten gaan uitbreiden met radio (portofoon en mobilofoon) over IP (roip) en daaraan verwante mogelijkheden.” Vanuit de eindklant bestaat de wens om deze functionaliteit zonder technische complexiteit, schaalbaar en flexibel af te nemen.

Volgens accountmanager Marco Vermooten krijgt deze markt nieuwe impulsen door de digitale mogelijkheden van radioapparatuur en het beschikbaar maken vanuit een cloudomgeving.  “Er ontstaan nieuwe toepassingen in bestaande markten, maar er ontstaan ook compleet nieuwe markten waar we voorheen met radio helemaal niet actief waren.”

Onderscheidend qua dienstverlening
Meijer en Vermooten willen met C4IT niet alleen onderscheidend zijn op het gebied van de diensten die aangeboden, worden maar ook op de wijze waarop de dienstverlening tot stand komt. Er zijn immers al meer aanbieders die telefonie via de cloud aanbieden. “Wij zorgen voor een breed aanbod van communicatiediensten uit de cloud. We bieden onze resellers ook complete ondersteuning aan van verkoop tot implementatie met alles wat daarbij hoort. De eindgebruiker krijgt zo een product en dienst dat van a tot z aan de wensen voldoet. We leveren dus niet alleen de dienst maar ook de benodigde hardware waarbij niet, als voorbeeld, alleen aan telefoontoestellen moet worden gedacht maar ook aan netwerkapparatuur. Ook het in goede banen leiden van de inrichting van een netwerkomgeving die geschikt is voor voip (LAN/WLAN) en/of roip en projectmanagement behoort tot onze standaard dienstverlening.”

C4IT gaat in de komende periode de clouddiensten verder uitrollen. Beetje bij beetje wordt dan duidelijk hoe het bedrijf uit Nieuwleusen te werk gaat. In de komende editie van Salland Zakelijk vertellen Meijer en Vermooten meer over de oplossingen die C4IT aanbiedt. “We wilden voor de lezers graag een tipje van de sluier oplichten.”

C4IT | Burgemeester Backxlaan 265 | 7711 AD Nieuwleusen | 088‐0086666 | info@c4it.nl | www.c4it.nl

Geef als eerste een reactie op "Dienstverlening maakt clouddiensten C4IT onderscheidend"

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd


*